Plafondsystemen

Deze ophangsystemen kunnen aan het plafond bevestigd worden of in combinatie met een systeemplafond gebruikt worden. Alle wanden in een ruimte kunnen flexibel ingerecht worden met een plafondsysteem. De rail kan direct op het betonnen plafond bevestigd worden, waardoor de ophangdraden strak langs de wand komen te hangen. Een voorbeeld van zo’n plafondsysteem is de Top Rail.

Een andere mogelijkheid is een plafondsysteem dat tegen de houten kantlat van een bestaand systeemplafond te monteren is. Deze ophangsystemen kunnen na de installatie van een systeemplafond in een ruimte geïntegreerd worden. 

Ingebouwd ophangsysteem plafond

Artiteq heeft meerdere plafondsystemen ontwikkeld voor bouw- en renovatieprojecten die tijdens de bouw ingebouwd kunnen worden. Bij de installatie van systeemplafonds kunnen de Art Strip en de Ceiling Strip gebruikt worden. Deze worden beiden geheel weggewerkt in het plafond waardoor de wanden onbeschadigd kunnen blijven.

In combinatie met gipsplaten wanden en plafonds (drywall) kunnen de Shadowline rails gebruikt worden. Deze rail plaatst een onzichtbaar systeem tussen gipsen wand- en plafondplaten. Hiermee garandeert u het behoud van strakke wanden en kunt u deze altijd flexibel inrichten, zonder enig gereedschap.

Artiteq Plafondsystemen

ARTITEQ TOP RAIL

ARTITEQ ART STRIP

ARTITEQ CEILING STRIP

ARTITEQ SHADOWLINE

Artiteq Up Rail

De Up Rail is dé plafondrail bij uitstek; de rail is met name geschikt in combinatie met beton. Het schilderij ophangsysteem wordt vastgeklikt in clips (3 clips per meter) die op het plafond bevestigd worden. De maximale draagkracht van 20 kg/m maakt dat de Up Rail bovendien een solide en betrouwbaar ophangsysteem is.

De rail kent een witte, primer uitvoering: de ophangrail kan geschilderd worden in elke gewenste kleur (bijvoorbeeld de kleur van wand en/of plafond). De Twister ophangdraden kunnen op elke willekeurige plek in de rail geklikt worden.

Wanneer een plafondbevestiging vereist is, omdat de wanden niet beschadigd mogen worden of omdat het niet mogelijk is hier een rail op te bevestigen, is de Up Rail de ideale oplossing voor het flexibel inrichten van de wanden.

ZELF NIET ZO HANDIG?

Bent u zelf niet zo handig of heeft u wat hulp nodig omdat u er niet helemaal uit komt? Geen probleem! Wij hebben speciaal voor u handige montage video’s en montagesheets gemaakt. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe de ophangsystemen het beste gemonteerd kunnen worden.