Plafondsystemen

Deze ophangsystemen kunnen aan het plafond bevestigd worden of in combinatie met een systeemplafond gebruikt worden. Alle wanden in een ruimte kunnen flexibel ingerecht worden met een plafondsysteem. De rail kan direct op het betonnen plafond bevestigd worden, waardoor de ophangdraden strak langs de wand komen te hangen. Een voorbeeld van zo’n plafondsysteem is de Top Rail.

Een andere mogelijkheid is een plafondsysteem dat tegen de houten kantlat van een bestaand systeemplafond te monteren is. Deze ophangsystemen kunnen na de installatie van een systeemplafond in een ruimte geïntegreerd worden.

Ingebouwd ophangsysteem plafonds

Artiteq heeft meerdere plafondsystemen ontwikkeld voor bouw- en renovatieprojecten die tijdens de bouw ingebouwd kunnen worden. Bij de installatie van systeemplafonds kunnen de Art Strip en de Ceiling Strip gebruikt worden. Deze worden beiden geheel weggewerkt in het plafond waardoor de wanden onbeschadigd kunnen blijven.

In combinatie met gipsplaten wanden en plafonds (drywall) kunnen de Shadowline rails gebruikt worden. Deze rail plaatst een onzichtbaar systeem tussen gipsen wand- en plafondplaten. Hiermee garandeert u het behoud van strakke wanden en kunt u deze altijd flexibel inrichten, zonder enig gereedschap.