Montage van de rail aan de wand

U kunt ervoor kiezen om een ophangsysteem aan de wand of aan het plafond te monteren. Deze keuze kan gemaakt worden afhankelijk van het type wand of plafond en het gewicht dat aan de rail komt te hangen. De wandsystemen van Artiteq kunnen met behulp van een Click & Connect systeem aan de wand bevestigd worden. Deze clips zijn met pluggen en schroeven eenvoudig aan de wand te bevestigen. Vervolgens hoeft de rail alleen nog maar op de clips geklikt te worden, waardoor de rail strak regen de wand bevestigd wordt. 

In het geval van een wandsysteem kan gekozen worden voor montage tegen, of onder het plafond. Artiteq biedt voor elk type montage, design en functionaliteit een passende oplossing. Denk hierbij aan een compacte rail zoals de Contour Rail. De Click Rail kan eenvoudig tegen het plafond gemonteerd worden en de Combi Rail Pro Light is een wandsysteem met geïntegreerde schilderijverlichting.

Wand ophangsysteem met stangen

Naast de moderne wandsystemen die gemonteerd worden met het Click & Connect systeem (Bijvoorbeeld de Click Rail, Contour Rail, Click Rail Pro en de Combi Rail Pro Light), biedt Artiteq ook meer traditionele ophangsystemen. Dit zijn ophangsystemen met een J-vorm waar stangen van aluminium of staal in worden gebruikt. Deze kunnen zonder clips direct aan de wand worden geschroefd. Alle ophangsystemen van Artiteq zijn gemaakt uit een hoogwaardige aluminium legering en zijn geanodiseerd of voorzien van een poedercoating.

Een alternatief voor de aluminium of stalen stang (met een draagkracht van 50 kg) is een cilinderblok met een transparant perlonkoord. Dit koord geeft een andere uitstraling  aan de rail en heeft een draagkracht van 20 kg. Aan de perlonkoord kunnen, afhankelijk van het gewicht, verschillende Artiteq ophanghaken geschoven worden. Ook hierin biedt Artiteq veel mogelijkheden.

ARTITEQ WANDSYSTEMEN

Ophangdraden voor schilderij ophangsystemen

De ophangdraden voor de Artiteq ophangsystemen bestaan uit een glijder (ook wel een Twister genoemd) die bevestigd is op een perlondraad, staaldraad of stang. Op deze draden of stangen kan een ophanghaak naar keuze geschoven worden. De ophangdraden met Twister kunnen op elke plaats in de ophangrail gedraaid worden en eenvoudig verschoven worden. Het voordeel van de Twister ophangdraden is dat ze op een gebruiksvriendelijke en veilige manier gebruikt kunnen worden om wanddecoraties op te hangen. 

Ophanghaken voor schilderij ophangsystemen

In de loop der jaren heeft Artiteq een uitgebreid assortiment aan ophanghaken ontwikkeld die te gebruiken zijn in combinatie met de Artiteq ophangdraden. Er is een ruim aanbod aan schilderij ophanghaken beschikbaar. Hierbij is bijvoorbeeld rekening gehouden met gewicht, gebruiksgemak, de prijsstelling en materiaalkeuze.

De Micro Grip behoort tot de nieuwste generatie haken. Deze haak is gemaakt van een hoogwaardig kunststof, versterkt met glasvezel. De haak heeft hierdoor een extreem licht gewicht en een optimaal gebruiksgemak.

HAKEN