HOE HANG JE EEN SCHILDERIJ OP?

Met een professioneel schilderij-ophangsysteem hang je eenvoudig schilderijen, fotolijsten, posters en foto’s op. Wat zijn de voordelen van een ophangsysteem en hoe werkt het precies?

Voordelen van het ophangen van schilderijen met een ophangsysteem:

Het gemak van een ophangsysteem is de flexibiliteit die het u biedt. Met een ophangsysteem kunt u namelijk eenvoudig en snel schilderijen ophangen én verplaatsen. Er zijn twee soorten ophangsystemen:

– Schilderij-ophangsystemen voor wandmontage
– Schilderij-ophangsystemen voor (systeem) plafondmontage

Een ophangsysteem bestaat uit een rail, draden en haken. Het enige wat u aan de wand of het plafond bevestigt, zijn de houders waarop u de rail vastklikt. Zodra de rail geplaatst is, zet u er de draad met een draaiende beweging in vast. Schuif de haken over de draden en uw schilderij ophangsysteem is klaar voor gebruik! De ophangsystemen worden meestal geleverd inclusief montagesetjes. Deze setjes kunt u op onze website ook los bestellen.

Mocht u er toch niet uitkomen of heeft u liever wat hulp? Op onze website zijn ook montagesheets en montagevideo’s te vinden die u wellicht kunnen helpen met het bevestigen van uw ophangsysteem. Natuurlijk kunt u ook altijd telefonisch contact opnemen of ons een mail sturen.

Het gewicht van een schilderij bepaalt voor een gedeelte welk Artiteq ophangsysteem u nodig heeft. De verschillende ophangsystemen kunnen een maximaal gewicht dragen van 20 kg tot 100 kg per meter. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende kleuren zoals aluminium, crème en wit. Ook zijn er een aantal ophangsystemen overschilderbaar. Deze worden aangeduid met de term ‘primer’.

Wilt u net dat beetje extra? Dan kunt u kiezen voor een ophangsysteem inclusief verlichting zoals de Combi Rail Pro Light. Zo komt uw wanddecoratie nog beter tot zijn recht. Voor bijvoorbeeld musea kan dit de perfecte manier zijn om kunstwerken te belichten.

Schilderij ophangen zonder boren en gaten:

Wilt u een schilderij, fotolijst, poster of canvasdoek ophangen óf verhangen zonder te boren? Na de eenmalige montage van een ophangsysteem hoeft u niet langer ieder kunstwerk apart op te hangen. Uw muren blijven dus onbeschadigd. Doordat u met draden werkt die u kunt verschuiven, creëert u in een handomdraai een totaal nieuwe setting aan de muur. De ophangsystemen van Artiteq kunnen vrijwel op elk type wand op plafond gemonteerd worden. Van betonnen en bakstenen muren tot gipsplaten wanden.

Wist u dat er speciale wandlijsten en wandhouders zijn waarmee u allerlei rondslingerende documenten, lijstjes, foto’s en uitnodigen eenvoudig en overzichtelijk ordent? Handig voor in de keuken of op uw kantoor. Bekijk deze eens op onze website! Deze kunt u vinden onder presentatiesystemen.